Kylä kaupungissa - kaupunki kylässä

ARS Sippola on ympäristötaidetapahtuma, jonka kokoavia teemoja ovat paikallisuus ja identiteetti, kyläyhteisöt kasvavien kuntien puristuksissa ja maaseudun ihanuuden ylistäminen! Tapahtuma järjestetään Kouvolan Sippolassa kesällä 2010.

Kylien kasvava huoli oman yhteisön säilymisestä elinvoimaisena on tosiasia Kouvolan seudun kuntien yhdistyttyä 2009 alusta. Kuitenkin uusi tilanne voidaan kääntää voimavaraksi, sillä kylien tarinoiden inventointi, omintakeinen historia ja puhtaan luonnon ja maiseman nostaminen paikallisen identiteetin kulmakiveksi taiteen keinoin nostaa arvostusta ja tietämystä kylien elinvoimaisuudesta. Nämä ilmiöt ovat talkoohengen perusta, jossa pessimismille ja periksi antamiselle ei tarvitse olla sijaa!

Tapahtumassa on esillä ympäristötaiteen kärkinimiä eri puolilta Suomea. Taiteilijoita on kutsuttu ottamaan positiivisella tavalla kantaa yllä mainittuihin teemoihin. Kuntaliitosten nostattamien tunteiden lisäksi taiteilijat näkevät maaseudun merkityksen laajasti, suomalaisen kulttuurimaiseman kulmakivenä. Maalaiskylät ovat kiistatta pala kauneinta Kouvolaa, ja ARS Sippola tarjoaa tilaisuuden tuoda esiin yhden kauneimmista. Taide levittäytyy Sippolan hovin puiston lisäksi kylän keskustaan, sillä Sippolan kylänraitin asukkaat sekä seurakunta tarjoavat pihansa ja puutarhansa ympäristötaideteosten näyttämöksi.

Tapahtuma on osa Minun Kouvolani -hanketta, joka on kulttuurin kärkihanke Kouvolassa vuonna 2010.

Tapahtuman taiteilijat ovat: Petri Kaverma, Anna-Lea Kopperi, Martti Kukkonen, Heidi Lipiäinen, Anu Miettinen, Heini Nieminen ja Sandra Nyberg, Anne Pehkonen, Jonne Pitkänen, Eeva-Liisa Puhakka, Ulla Sinkkonen, Pekka Suomäki, Antero Toikka, Outi Turpeinen ja Sanna Ukkola.

Kutsuttujen taiteilijoiden lisäksi tapahtumaan oli hakumenettely, kuraattorina toimi taidehistorian dosentti Johanna Vakkari.

Taiteilijoiden kuvat: © taiteilijat, valokuvaajat ja tekijät 2010

Katso ARS Sippolan teoskuvia täältä.